Subvencija eko sklada za sanjsko fasado

Subvencija eko sklada je eden od najboljših načinov, kako si lahko zmanjšate strošek izdelave fasade. Vašemu domu manjka pika na i? S sodobno fasado poskrbite ne le za ustrezno izolacijo, pač pa svojemu domu dodate tisti pridih barve za popoln izgled. V nadaljevanju si preberite, kako je lahko eko sklad fasada vaša.

 

subvencija eko sklad

 

Kaj sploh je Eko sklad?

Eko sklad je javni sklad Republike Slovenije za financiranje okolju prijaznih projektov, kot je vgradnja toplotne črpalke namesto peči na kurilno olje, nakup ali izgradnja nizkoenergetske hiše ali celo izdelava fasade. S pomočjo državnih sredstev redno pripravljajo razpise, ki fizičnim in pravnim osebam pomagajo do dodatnih sredstev (kot je subvencija Eko sklada) ali ugodnih kreditov, s pomočjo katerih si lahko olajšajo breme naložbe v okolju prijazne projekte. Kot družba se namreč vse bolj zavedamo, da so obnovljivi viri energije in drugi načini varovanja okolja edini način za ohranitev našega planeta, a so lahko okolju prijazne naložbe pogosto prevelik finančni zalogaj. Tu v igro stopi Eko sklad, ki med drugim podeljuje tudi subvencije Eko sklada. Postopek je razmeroma preprost: prijavite se na aktualni razpis, priskrbite vso dokumentacijo, Eko sklad pa vam odobri določeno višino sredstev, s katero razpolagate. Po koncu jim posredujete le še dokazila o opravljeni naložbi in projekt je zaključen.

Je tudi obnova oz. izdelava fasade lahko predmet subvencije?

Subvencija Eko sklada vam lahko povrne tudi del naložbe v novo fasado, in sicer kar 20 % priznanih stroškov celotne naložbe. Pri tem pa morate upoštevati nekaj pogojev. Da bi zadovoljili kriterijem, ki jih za namene varovanja okolja postavlja Eko sklad, mora imeti fasada najmanj 18 cm debelo toplotno izolacijo, določena pa je tudi toplotna prevodnost izolacije (λ ≤ 0,045 W/(m₂K). Subvencija Eko sklada se lahko koristi za postavitev gradbenega odra, obdelavo okenskih špalet, odstranitev oz. obdelavo obstoječega ometa in drugih materialov, odstranitev obstoječih okenskih polic ter nakup in vgradnjo novih okenskih polic, celotne fasade ter toplotne izolacije »cokla« oz. podzidka.

 

Tako vam subvencija Eko sklada pomaga kriti kateri koli strošek v povezavi z vašo novo fasado, sami pa se odločite, kateri stroški so vam najpomembnejši.

 

Kako do več informacij?

Dodatne informacije najdete na njihovi spletni strani, kjer vam je na voljo tudi razpis za ta namen. Podrobnejše informacije pa boste našli tudi pri svojem svetovalcu. Najlažje in stroškovno najbolj učinkovito je naročilo obnove in izdelave fasade pri izkušenem izvajalcu, kot je Merkur, saj tam poskrbijo za ves material in postopek izdelave, ves čas pa vam je za vprašanja na voljo tudi njihov svetovalec z dolgoletnimi izkušnjami s področja fasad. Ta vam bo lahko svetoval glede barve fasade, ki je najbolj primerna za slog in obliko vašega doma, najboljših materialov, pomagal pa vam bo tudi skozi celoten postopek pridobitve subvencije Eko sklada.

 

Merkur se ponaša z najboljšim naborom svetovalcev z največ izkušnjami, kar je jamstvo, da bo vaša fasada izdelana natančno in brez nevšečnosti. Na posvet z njihovim svetovalcem se hitro in enostavno naročite preko njihove spletne strani, oni pa vas bodo v najkrajšem možnem času kontaktirali glede termina, ki vam najbolj ustreza. Poleg informacij o različnih možnostih financiranja (kot je subvencija Eko sklada ali obročno odplačevanje celotne investicije), vam bodo tudi izdelali barvno študijo, si temeljito ogledali lokacijo vašega doma in celoten objekt natančno izmerili. Le tako bo vaša fasada izdelana kakovostno in povsem v skladu z vašimi željami, s končnim izdelkom pa boste zagotovljeno zadovoljni.

 

Zaupajte njihovim dolgoletnim izkušnjam in si še danes zagotovite del denarja, ki ga omogoča subvencija Eko sklada! Obiščite njihovo spletno stran in si preberite, kako lahko stopite v stik z njihovim svetovalcem.