Ticket to ride

Ticket to ride je igra za vse družinske člane

V hladnejšem obdobju leta, ko so dnevi krajši, je dobro, da si v domačem krogu pripravimo načrt za krajšanje časa. Če ne drugega, se s svojimi bližnjimi usedemo v topli dnevni prostor in si skupaj ogledamo kakšen sila dober film. P

o drugi strani pa bi bilo zagotovo še zabavneje, če bi se posedli okoli mize in skupaj odigrali kakšno mikavno družabno igro; takšno, ki je primerna za prav vse družinske člane. Poznate kakšno? Veliko jih je, ena od najbolj priljubljenih pa je zagotovo družinska družabna igra Ticket to ride.

Morda igro že dobro poznate, saj ste veliki ljubitelji družabnih iger in vam prav nič ne uide izpod rok. Če igre še ne poznate in vas mika, da bi jo zaigrali, si jo lahko naročite tudi v spletni prodajalni.

Ticket to ride je priljubljena tudi zaradi preprostih navodil

Najverjetneje ste se že kdaj znašli v kakšni namizni družabni igri, ki je zlepa niste dobro razumeli, zato se vam niti ni zdela pretirano smiselna. Čim prej ste želeli, da se igra končna. Najverjetneje pa se je zlepa niste lotili igrati ponovno. No, pri igri Ticket to ride tega občutka zagotovo ne boste doživeli.

Ticket to ride

Družabna igra Ticket to ride velja za izjemno preprosto igro. Če je še prav nikoli niste igrali in ne veste pravil, se jo lahko naučite že v samo petnajstih minutah. Igra predstavlja zabavno pustolovščino, v kateri so v ospredju vlakci. Igralci zbirajo karte za različne tipe vlakcev ter na ta način poskušajo med seboj povezati dve mesti, in sicer na karti Severne Amerike. Vznemirljivo, kajneda?

Pridobivanje točk pri igri Ticket to ride

Igralec točke pridobiva glede na dolžino poti. Daljša kot je pot, več točk dobi. Na voljo so tudi posebne dodatne točke, ki jih prejme igralec, ki mu uspe zaključiti kartice destinacije oziroma igralec, ki ima najdaljšo neprekinjeno železnico. Cilj vsakega je torej pridobiti čim večje število točk.

Točke pa seveda igralci lahko tudi sproti izgubljajo. Kdaj? V primeru, če jim ne uspe zaključiti uspešne poti na kartici destinacije.

Organizirajte torej družinski večer, na mizo postavite eno od najbolj priljubljenih družabnih iger na svetu Ticket to ride in k igranju povabite vse osebe, ki so starejše od osmih let.