Zakaj je fizioterapija na domu najbolj učinkovita?

Fizioterapija je oblika uradne medicine, ki pomaga v 97 %. Pomembna je po operativnih posegih, po infarktu, zlomih, raznih boleznih, oteženem gibanju, bolečinah v hrbtenici in podobno, ker pomaga pacientu bistveno hitreje napredovati do prvotnega stanja. Usposobljen in verificiran fizioterapevt se bo najprej oglasil pri pacientu, da ga brezplačno pregleda. Nato bo postavil diagnozo, kako in koliko časa bo trajala terapija ter kakšen je možen napredek.

Gre za fizioterapijo na domu, ki pa jo ne izvaja vsaka ustanova ampak le določene. Fizioterapija na domu je prava inovacija, ki jo hočejo imeti vsi, ker pacientu zelo olajša terapijo. S tem, da se fizioterapevt oglasi vsakič na domu pacienta, mu olajša pot. Nekateri pacienti so tako slabo pokretni ali celo nepokretni, da so res v veliki zadregi, kako priti sploh do bolnišnice oziroma prostorov za fizioterapijo. S tem pa časovno in psihično obremenijo še domače in okolico, kar jim seveda ni vseeno.

Fizioterapija na domu zato poteka bistveno hitreje, v bolj sporočenem okolju, ki ga pacient pozna in mu zaupa, to je še posebej pomembno za starejše ljudi. Prav zaradi tega je zdravljenje bolj učinkovito in hitrejše. Fizioterapevt je tudi usposobljen za delo s težkimi bolniki, ki so polni obupa in depresije ter jih spodbuja in jih motivira za napredek. 

Če pa fizioterapija na domu ni možna tako, da bi pacienta obiskal fizioterapevt, zaradi bolezni na primer ali kakšnih drugih razlogov, potem se lahko izvaja fizioterapija obline preko računalnika oziroma interneta in fizioterapevt pomaga na daljavo, kar je tudi zelo učinkovita metoda, ne da bi pacientu bilo treba zapustiti udobje svojega doma. 

Najbolje je, da pokličete fizioterapevta in se z njim posvetujete o možnostih zdravljena in seveda, kakšni bodo učinki. Strokovna fizioterapija je nuna pri nekaterih boleznih in poškodbah zato, da se ne naredi nekje drugje škoda med tem, ko se izvaja vaje s pacientom.