Komu lahko pomaga fizioterapija na domu?

Fizioterapija je pacientu v zelo veliko pomoč, če ima gibalne težave, kar lahko nastane s starostjo, prirojeno napako ali s poškodbo in po možganski kapi ali infarktu ter tudi, ko so težave z živčevjem. V tem času je priti do fizioterapevta kar velik izziv, pa tudi ne preveč varno za bolnega človeka, ki že tako ali tako nima dobrega imunskega sistema. Fizioterapija pa je lahko v nekaterih primerih nujna. Zato se je razvila posebna oblika fizioterapije na domu ali preko spleta.

Fizioterapija na domu se izvaja s pomočjo strokovnih delavcev, ki so za to usposobljeni. Najprej se pregleda pacienta, pregled je brezplačen in potem se poda mnenje, v kolikšni meri bi bila za takega pacienta in v kolikšnem času fizioterapija na domu tudi uspešna. Če se pacient strinja, se zdravljenje začne na domu in fizioterapevt prihaja po dogovoru k pacientu. Tako pacientu ni treba iti nikamor, zato je bolj varen in se ni bati, da bi se nalezel virusov.

Hkrati je za pacienta taka oblika terapije bolj udobna, ne povzroča mu skrbi, kako bo sploh prišel do terapevta in koliko bo obremenil sebe ter domače, ki mu pomagajo. Prihrani se čas in skrbi ter stres, kar pozitivno vpliva na sam potek zdravljenja, ki je tako hitrejše.

Še ena prednost je, ko jo nudi fizioterapija na domu in sicer se s pacientom, ki je lahko močno poškodovan in prestrašen ter nepokreten, ukvarja usposobljena oseba, ki obvlada psihologijo, zato pristopa k pacientu na pravilen način, ga spodbuja, motivira in nežno priganja v smer gibanja ter delovanja, kar povzroči rezultate. Rezultati so običajno kar v 97 %. 

Če pa pacient ne želi obiskov na domu in ne želi nikamor iti, ima še eno možnost in sicer fizioterapijo preko interneta, torej online, ki je tudi učinkovita, le da ni osebnega kontakta. Včasih ta tudi ni možen, če je pacient izoliran.