Kopalniško pohištvo za vsak dom

Kopalnica je dandanes več kot samo prostor, v katerem si zjutraj in zvečer umijemo zobe ali se na hitro stuširamo po intenzivnem treningu. Skozi čas je postala vse bolj prostor intime in zadnja desetletja tudi prostor sprostitve, zato je pomembna njena celostna podoba. Običajno je sicer med manjšimi prostori v stanovanju ali hiši, a kljub temu lahko s premišljeno izbranimi materiali, barvami, teksturami in oblikami še tako najmanjša kopalnica zasije ter postane prostor udobja in dobrega počutja. Ključno vlogo pri tem igra tudi kopalniško pohištvo, zato je pomembno, da opremljanju kopalnice posvetite dovolj časa, saj vam bo ves ta čas kasneje povrnjen v obliki užitka in pomirjenosti po sproščujoči prhi.

 

Kopalniško pohištvo

 

Nepogrešljivo pohištvo za vašo kopalnico

 

Osnova vsakega kopalniškega pohištva je kopalniški sestav oz. blok, ki ga običajno sestavljajo umivalnik, ogledalo in ena ali več omaric – spodnja in/ali stranske, v katere so lahko vključene še stikalo in električna vtičnica ter osvetlitev. Kopalniško pohištvo mora biti razporejeno funkcionalno, zato ga je treba izbrati glede na prostor, ki je na voljo v kopalnici. Običajno je postavljeno ob stenah, saj bi sicer oviralo gibanje po osrednjem delu kopalnice. Misliti morate tudi na enostavnost čiščenja in vzdrževanja, saj bo le tako kopalnica prostor, v katerem boste z veseljem preživljali svoj čas. Cene takih kopalniških sestavov so odvisne od števila elementov, ki jih sestav vsebuje, in materiala, po navadi obstajajo tudi možnosti kombiniranja različnih elementov. Pri tem je pomembno, da elemente izberete glede na dimenzije, da se bodo v kopalnici lepo dopolnjevali. Danes je kopalniško pohištvo večinoma pritrjeno na stene in dvignjeno od tal, zato je tudi lažje čistiti tla, prav tako vlaga na tleh ne more poškodovati pohištva.

 

 

Kopalniško pohištvo je poleg tuš kabine ali kopalne kadi, umivalnika, bideja in velikokrat tudi stranišča sestavni del vsake kopalnice. Poleg tega pa ni tudi kopalnice brez kopalniških armatur. Pri izbiri kopalniških pip je treba upoštevati njihovo vzdržljivost, kakovost, garancijsko dobo in pretok vode itd. Pomembno je tudi, koliko dela zahteva čiščenje vodnega kamna, seveda pa boste pipe vsaj do neke mere izbrali glede na estetski videz in ujemanje s preostalimi kosi kopalniškega pohištva. Danes je na tržišču za kopalnice na voljo tudi ogromno kopalniških dodatkov in drugih pripomočkov, ki olajšajo vsakodnevno nego in opravke v kopalnici. Ne pozabite torej na ogledala, stojala, držala za ščetke in po potrebi dodatne police oz. odlagalne površine, pri tem pa izbirajte tako, da bodo kopalniško pohištvo in ostali dodatki čimbolj kvalitetni in vzdržljivi.

 

Kopalniško pohištvo

 

Kako izbrati pravo kopalniško pohištvo?

 

Seveda ob misli na opremljanje stanovanjskih prostorov najprej pomislite na njihovo estetsko dovršenost. Verjetno ni nič drugače pri izbiri kopalniškega pohištva. Pri tem morate najti kompromis med prostorsko omejitvijo in lastnimi predstavami oz. idejami. Pozorni bodite na slog in obliko pohištva, da se bo ujemalo s ploščicami in stenami in seveda tudi, da bo ustreznih dimenzij. Glede na osebne želje lahko izbirate med modernim ali minimalističnim slogom, starinskim ali tropskim stilom, lahko pa se odločite tudi za leseno kopalnico ali nekoliko bolj drzen dizajn. Poskrbite, da boste v svoji kopalnici ustvarili prijetno atmosfero, kjer se boste lahko sprostili in umirili.

 

Še vedno je zelo pomembna tudi uporabnost kopalnice. V njej mora biti na voljo dovolj prostora za odlaganje in shranjevanje vseh potrebščin. Pojdite v Salon pohištva Dom24 in boste našli najrazličnejše kopalniške bloke, ki so funkcionalno zasnovani, da glede na svoj velikost ponujajo kar največ prostora za kozmetične pripomočke, brisače in majhne aparate, ki so del vsakdanje nege. Tam boste našli kakovostno kopalniško pohištvo različnih slogov, materialov in dimenzij, da bo vaša kopalnica usklajena in urejena po vaših željah. Pomembno je, da izberete kvalitetno pohištvo, funkcionalno zasnovano in odporno na vlago. Če si boste v kopalnici zaželeli manjše spremembe ali osvežitve, lahko zanjo poskrbite tako, da nekoliko spremenite dekoracijo in kopalniške dodatke in s tem dosežete popolnoma nov videz. Opremite kopalnico po lastnih željah, saj bo tako čas, preživet v njej, kvalitetnejši, vi pa boste po njeni uporabi zadovoljni in sproščeni.