Uporaba cevnih grelcev in grelci po naročilu

Verjetno v splošnem ljudje ne vedo, kaj cevni grelci sploh so ali pa nanje niso pozorni, vendar imajo zelo široko področje uporabe. Gre za izdelek iz prilagodljivega, ognjevarnega in izjemno vzdržljivega nerjavečega jekla. Z njimi se lahko greje tekočine, kisline ali zrak, primerni pa so tudi kot grelci za vžig peletov ter za ogrevanje olj in kemikalij. Gre torej za to, da želimo usmerjeno takojšnjo toploto, kar dosežemo z uporabo cevnih grelcev. Če vas zanima ponudba cevnih grelcev, obiščite podjetje Elektromehanika Hožič.cevni grelciNjihova uporabnost je izjemno široka, naštejmo le nekaj področij uporabe:

– grelec za električni radiator

– grelec za kavni aparat

– grelci za vgradne pečice in štedilnike

– grelci vode

– namizne in konvekcijske pečice

– grelci za savno

– grelci za sušilnice sadja

– cevni grelci za pralni, pomivalni ali sušilni stroj, …

 

Konkretni primeri

 

  • V infrardeči savni poznamo delovanje infrardečega gretja s pomočjo cevnih grelcev. To je način, pri katerem grelec daje takojšnjo usmerjeno toploto direktno predmetom ali ljudem, ne pa vmesnemu zraku.
  • Grelec mošta je namenjen kuhanju soka – mošta v sodu in omogoča stalno vzdrževanje primerne temperature, dokler proces vretja ni končan.
  • Potopni cevni grelci se nahajajo v bojlerjih. So izdelani iz bakra in zaščiteni s plastjo niklja, zato se dobro obnesejo v nerjavečih kotlih, na njih pa se nabira bistveno manj vodnega kamna.
  • Patronski grelci so namenjeni vžigu peletov, ogrevanju delovnih plošč, čeljusti pakirnih strojev ali nožev.
  • Infra-zračni cevni grelci so narejeni po dogovoru s stranko glede na lastnosti vgradnih pečic, konvekcijskih pečic, žarov, opekačev ali drugih grelnih teles, ki se izdelujejo v določenih industrijskih obratih.

 

Kot lahko vidimo, cevne grelce srečamo praktično na vsakem koraku – so najbolj primerna in vsestranska ogrevalna rešitev za številne potrebe. Pri izdelavi se jih da oblikovati v najrazličnejše oblike. Razlikujejo se glede na premer, dolžino in napetost napajanja. Večinoma so iskani grelci po naročilu za optimalni izkoristek njihove rabe.

 

Tehnični podatki

 

Cevni grelci se uporabljajo med drugim v farmacevtski in prehrambni industriji. Narejeni so iz jekla ali CrNi, na prirobah pa je material odvisen od namena vgradnje. Poznamo različne dimenzije premerov, lahko so v enofazni ali trofazni izvedbi, priključna napetost pa je odvisna od dogovora s stranko. Gre lahko za maksimalno 20W/cm2 površinske obremenitve. Imajo možnost dograditve varnostnih elementov in tipala. Močan zunanji ovoj pomaga zaščititi grelec pred zunanjimi poškodbami in fizičnimi napetostmi. Vse to omogoča učinkovit prenos toplote.

 

grelci po naročilu

 

Izdelajo se lahko tudi po naročilu

 

Grelci po naročilu se lahko izdelajo tako po standardnih dimenzijah kot tudi po načrtih in željah vsake stranke. Podjetje Elektromehanika Hožič nudi izdelavo različnih grelcev, ki so narejeni iz najboljših materialov. Znani so po zanesljivosti, hitri odzivnosti, natančnosti, saj imajo dolgoletne izkušnje. Svojim strankam se maksimalno posvečajo in se držijo zastavljenih rokov. Za svoje storitve nudijo odlično razmerje med kakovostjo in ceno.

 

40-letna tradicija v izdelavi grelnih teles in pripadajoče dodatne opreme strankam zagotavlja strokovno podkovanost. Izdelajo tako grelce standardnih dimenzij kot tudi tiste po vaših načrtih. V ponudbi imajo na voljo široko paleto vseh vrst grelcev.

 

Med drugim proizvajajo zračne, oljne in potopne grelce po naročilu, njihova prednost pa je, da jih lahko krivijo v najrazličnejše oblike, ki jih stranka potrebuje. Grelci po naročilu, ki jih izdelujejo, imajo zunanji premer 8,5 in 6,5 milimetrov. Cevni grelci, ki jih izdeluje podjetje Elektromehanika Hožič, se uporabljajo v različnih industrijskih postopkih, odvisno od plašča, oblike in nazivne moči grelca. Za prenos toplote na ogrevalni medij se kot polnilo uporablja magnezijev oksid. Njegova značilnost je izjemno dobra prevodnost toplote in izolacijske lastnosti, kar so nepogrešljivi dejavniki za uporabo pri visokih temperaturah. Polmeri upogibanja grelca so skrbno zasnovani za optimalno delovanje. Zaključki so neogreti in optimalno zatesnjeni.

 

Na njihovi strani lahko oddate povpraševanje in odgovorili vam bodo v najkrajšem možnem času.