Najboljši parketi na trgu

Ali ste ravno v procesu gradnje svojega novega doma? Ali pa ste ravno odločili za prenove sedanjega? Potem ste se prav zagotovo tudi vi spopadli s težavo pri pravi izbiri parketa za vaš dom. Iskanje pravega parketa za vas je lahko precej zapletena zadeva, sama odločitev je lahko zelo težka, saj imamo danes na voljo ogromno različnih parketov. Ti parketi se lahko razlikujejo v sami barvi ter barvnih tonih, površinskih obdelavah, gradacijah in v vzorcu, poleg tega pa so nam na voljo klasični ali pa gotovi parketi, kar pa nam zagotovo zelo oteži izbiro. Pri izbiri parketa lahko preživimo ure in ure na Googlu, Pinterestu, blogih ali pa z listanjem raznih katalogov. Mi vam bomo tu pomagali, tako da bo vaša odločitev vsaj malo lažja.

 

Seveda pa si lahko svoje iskanje bistveno olajšamo, če se za začetek odločimo, kakšen videz si v svojem domu pravzaprav želimo. Tu imamo na voljo precej enostavne izbire, kot so temni ali svetli, ali pa naravni, barvni ali sivi parketi. 

 

Zakaj temni parketi?

 

Če si v svoj dom želite popeljati tradicionalno avtentičnost in podeželski čar, potem so temni parketi pravi za vas. Temen parket bo v vašem domu izgledal preprosto čudovito. Ta pa je še posebej primeren za vas, če imate oziroma boste imeli v stanovanju večinoma belo pohištvo in dekoracijo, saj bo to temen parket popeljalo na še višjo raven. Temen parket je vsekakor znan po tem, da ta presega eleganco in šarm, tako da če si želite parket s pravim karakterjem, se le odločite zanj, zagotovo vam ne bo žal.

 

Zakaj naravni in svetli parketi?

 

Naraven in svetel parket je zagotovo najbolj vsestranski, ta se z lahkoto uskladi z vašim pohištvom in dekoracijo, tako da je primeren za vsa stanovanja, ne glede na stil in barvne kombinacije. Naraven in svetel parket je danes najbolj pogost pri sodobnem in eklektičnemu stilu stanovanj, saj ne potrebuje biti središče vaše pozornosti in ne izstopa. Ta je vsekakor primeren za vas, če ste oseba, ki s svojim dekorjem rada izstopa.

 

Zakaj barvni parketi?

 

Ta parket je ponavadi narejen iz nedokončanih parketov, saj so ti odlično platno za posameznikovo kreativnost. Danes imate na voljo celo množico različnih barvnih oljnih odtenkov, med katerimi lahko izbirate, da naredite ta parket popolnoma edinstven in da vam ta ustreza. Torej, odločate se lahko za vse od tradicionalno medeno-jantarnih odtenkov do tudi bolj avanturističnih barvnih odtenkov. Skratka, vsaka posamezna deska parketa dobro absorbira olje in se obarva, tako da tu zares ni nobenih meja. Prepustite se svoji kreativnosti in ustvarite osupljiv barvni parket, ki bo zagotovo navdušil vsakega, ki bo stopil v vaš dom.

 

Zakaj sivi parketi?

 

Sivi parket pa je nekaj popolnoma drugačnega, ta je zadnje čase zelo priljubljen v industriji lesenih tal in je po njem ogromno povpraševanja. Temu pa je tako tudi zaradi njegove zmožnosti, da v naša stanovanja popelje čudovit lahkoten slog. Ta pa je poleg tega tudi zelo enostaven za barvanje in je v svojih osupljivih barvnih tonih na voljo v sodobnejših modelih. Skratka, če ste oseba bolj sodobnega in minimalističnega okusa, potem je siv parket idealen za vaše stanovanje.

 

Barva parketa pa je vsekakor le začetek pri vaši izberi, toda zdaj bi že morali imeti vsaj kakšno osnovno zamisel o pravem parketu za vaše stanovanje, vsaj na podlagi njegove estetike.

 

Pri izbiri parketa pa sta vsekakor pomembna tudi sama praktičnost in njegov material. Parketi se razlikujejo tudi po debelini svojih plošč in vrsti lesa. Danes zanje največkrat uporabijo hrast, jesen, macesen, bor, oreh, javor, akacijo, brezo, kostanj, bambus in tudi ostale vrste lesa.

 

parketi

 

Klasični ali gotovi parket?

 

Pri izbiri pa se pojavi tudi vprašanje, za kakšen parket se odločiti. Ali naj bo ta klasičen ali pa gotov. Danes so v Sloveniji vsekakor najbolje razširjeni klasični, vendar ti zahtevajo zelo zahtevno in tudi dolgotrajno polaganje, kamor sodijo brušenje, lakiranje in sušenje. Klasičen parket pa je vsekakor vzdržljiv za več generacij, saj se ga lahko večkrat obnovi in mu s tem povrne svojo naravno lepoto. Klasične parkete danes vgrajujemo z lepljenjem na dano podlago, pri tem pa se lahko naredi tudi več različnih vzorcev, kot so naprimer pravokotni oz. klasični, herringbone, chevron ali ribja kost. Danes pa se vedno bolj uveljavljajo gotovi parketi, ti so nekoliko dražji, za samo polaganje in vzdrževanje pa veliko bolj priročni. Teh imate danes na voljo v več kot 400 različnih modelih, med katerimi boste zagotovo našli pravega za vaše stanovanje. Glede na svoje potrebe boste lahko izbirali med različnimi dimenzijami gotovih parketov, kar pa vam bo dalo možnost, da se prilagodite ravnim tal svojega doma.

 

Torej, izbira parketa za vaš dom je vsekakor lahko precej zapletena zadeva, ampak mi verjamemo, da boste našli tistega pravega za vas, saj imate danes na trgu na voljo zares ogromno široko ponudbo, ki pa je primerna za vse vaše želje, potrebe in cenovne cilje.