kopalnice

Kopalnice za vsak dom

Predstavljajte si mirni prostor, v katerem se lahko sprostite, umirite in pozabite na ves stres celotnega dne in samo zadihate. Opisujemo kopalnice, ki predstavljajo prostor, v katerem si vzamemo čas za pretok dobre energije, intime in čistoče. S pripomočki, kot so eterična olja ali druge dišave, popestrimo vzdušje in ustvarimo ambient, zaradi katerega pozabimo zunanji svet in se samo sprostimo.

Kadar kupujete nov, ali prenavljate star videz kopalnice, vam priporočamo, da si izberete elemente, s katerimi bo vaš čas v tem prostoru umirjen in v katerem se boste dobro počutili. Poglejmo si nekaj nasvetov, kako bo vaša izbira lažja in bolj usmerjena.

kopalnice

Izbira pohištva za kopalnice

Kadar izbirate pohištvo, morate upoštevati njihovo funkcionalnost ter seveda estetiko, da se bo skladalo z željami in potrebami ter da bo primerno za sam prostor.

  1. Pred nakupom opreme je treba prostor primerno izmeriti, ter določiti postavitev sestavov, da boste še kljub vsej opremi imeli dovolj prostora za gibanje in nemoteno odpiranje omaric.
  2. Izbira sloga je pomembna, če želite ustvariti harmonijo in povezanost prostora. Če vam je všeč domač videz lesa, boste navdušeni nad naravnimi lesenimi odtenki, medtem ko boste ljubitelji modernih dizajnov izbrali pohištvo v živahnejših barvah ter visokem sijaju.
  3. Ker je za kopalnice znano, da se v njih rado zadržuje veliko vlage, je treba urediti prezračevanje. Če tega nimate ali ga ne morete urediti, izberite pohištvo iz močnega materiala, ki bo vzdržalo nihanje temperature ter visoko vlago in bo še kljub temu ohranjalo svoj vrhunski izgled.
  4. Pri izbiri seveda ne pozabite na svoje navade in uredite le-to po svojih občutkih in željah.

V primeru, da imate majhen in ozek prostor, naj vas ne skrbi, saj ga lahko enostavno in kreativno opremite s primernimi sestavi, ki vam bodo ustrezali. Elemente lahko sami izbirate in jih postavite čisto v svojem slogu. Funkcionalnost se kaže takrat, ko vsi elementi ustrezajo vašim navadam ter samemu prostoru, ki je na voljo za ureditev.

Sestavite si sami

Na voljo so vam več delni sestavi oz. posamični elementi, ki si jih lahko izberete in jih sami prilagodite svojim željam. Na voljo so različni materiali in videzi, ki vas bodo navdušili!
Prednost izbire je ta, da lahko enoten slog izbirate in sestavljate sami.

Kombinirajte omaro z ogledalom, skupaj s Perla omaro z umivalnikom ter visokim elementom, ki bo čudovito poudaril celoten videz in ustvaril harmonijo prostora. Izbirate lahko tudi med mnogimi dodatki:

  • mehkim zapiranjem,
  • visokim sijajem,
  • raznimi ogledali,
  • ter originalnimi deli, kot so sifoni, razne pipe in podobno.
  • Pogosto je k sestavom vključena tudi LED osvetljava, ki vam omogoča, da poskrbite za higieno v kateremkoli delu dneva.

Kako vzdrževati kopalnice in ohraniti pohištvo?

Stvari, ki jih morate vedeti, preden boste napadli svoje kopalnice s čistili, je, »manj je več!«. Kar pomeni, da za vzdrževanje ne uporabljajte močnih agresivnih čistil, saj boste s tem poškodovali barvo, nekatera čistila pa jo lahko tudi razžrejo in pustijo trajne poškodbe. Najbolj priporočljiva so naravna ali izredno blaga čistila, ki površino očistijo in razkužijo, ne pa tudi poškodujejo.

Tukaj govorimo prav tako o umivalnikih in sestavih, ki so iz masivnega lesa. Slednjih ne močite preveč, saj jih lahko preveč vode poškoduje. Priporočamo uporabo posebnih čistil, primernih za les.

Prenova kopalnice se bo zaključila, ko bodo vse zgoraj naštete komponente odkljukane in slog izbran. Pravilna izbira sestavov ter primerno vzdrževanje le-teh bo vodilo k urejenemu, intimnemu in sproščujočemu prostoru, kjer boste enostavno uživali.

Zato ga ustvarite unikatnega in ustvarite ga zase!