Zanzibar

Potovanje v raj na Zanzibar

Eksotične destinacije že dolgo časa niso le pregreha bogatašev, ampak so vedno bolj dostopne tudi čisto navadnim smrtnikom. V zadnjem času vedno bolj priljubljen je Zanzibar – na čudovitem potovanju na tem rajskem otočju v Indijskem oceanu, le streljaj oddaljenem od celinske Tanzanije, se boste popolnoma sprostili, svoje telo in duha pa napolnili z novo življenjsko energijo, saj tu čas teče drugače. Sprejmite ta umirjen slog življenja, povežite se z domačini, izkusite lokalne dobrote in znamenitosti in si pričarajte neponovljivo počitniško izkušnjo.

Zanzibar

Na obalah Zanzibarja začutiš navdih

Ker je Zanzibar s kulturnim središčem Stone Town zaščiten pod UNESCOVO svetovno dediščino, so človeški posegi na otoku minimalni, zaradi česar so se na tem čudovitemu koščku na Zemlji ohranile rajske plaže sredi neokrnjene narave, ki jih je vredno obiskati – med vsemi bomo omenili štiri zmagovalke: Nungwi, Paje, Jambiani in Bwejuu. Neskončne plaže Zanzibarja so peščene in zato lahko dostopne – za opazovanje sončnega zahoda ne boste rabili tvegati prask in odrgnin, kot bi jih na kamniti plaži.

Najpomembnejši dejavnosti na otoku sta turizem in izvoz začimb. Značilna kulinarika, obogatena s pestrim okusom aromatičnih začimb bo tako razvajala vaše brbončice. Poleg pestre kulture in kulinaričnih užitkov, vam otoki Zanzibarja ponujajo tudi številne popotniške destinacije, ki že desetletja navdušujejo turiste vsega sveta (tako avanturiste kot umirjene duše): obisk kulturnega središča Stone Town, potapljanje v Indijskem oceanu, obisk Skale gepardov, naravni rezervat Nakupenda in otok zapornikov Changuu.

Zanzibar je stičišče številnih kultur. Dolga stoletja so se na otočju izmenjevale različne kolonialne sile – Britanci in druga evropska ljudstva ter indijski in arabski kolonialisti, ki so vsaka zase na otoku pustile svoj neizbrisljiv pečat. Tako se vrtinec vseh kultur čuti še danes in Zanzibarju daje poseben utrip, ki ga lahko zazna vsak obiskovalec. Prepustite se čarobnemu utripu Zanzibarja in si pustite odplavati v toku eksotičnih mešanic otočja. Čudeži navsezadnje res obstajajo.