Toplotne črpalke za sanitarno vodo so še cenejše kot sončni kolektorji

Toplotne črpalke za sanitarno vodo, ki jih ponuja slovensko podjetje Kronoterm so še ugodnejša kot uporaba sončnih kolektorjev, saj omogočajo več kot štirikratni prihranek pri stroških segrevanja.

Stroški ogrevanja so takoj za ogrevanjem objekta na drugem mestu v družinskem proračunu. Kako lahko na najenostavnejši način zmanjšate omenjene stroške? Podjetje Kronoterm je na podlagi skoraj 45-letnih izkušenj ugotovilo, da so najbolj ekonomična rešitev toplotne črpalke za sanitarno vodo. Toplotna črpalka je najboljša rešitev med vsemi ogrevalnimi sistemi in ne zahteve velike začetne investicije.

Toplotne črpalke za sanitarno vodo in njihova poraba na primeru štiričlanske družine.

Toplotne črpalke za sanitarno vodo so pri podjetju Kronoterm na voljo v več različnih izvedbah. Za najzahtevnejše uporabnike so na voljo toplotne črpalke za sanitarno vodo ECO WP2 LF-202E | WP2 LF-302E, ki omogočajo visoko učinkovitost in enostavno upravljanje z grafičnim LCD zaslonom. Če uporabnik išče optimalno sredino med stroški investicije in visoko učinkovitostjo so zanj prava rešitev toplotne črpalke za sanitarno vodo SILVER WP2 LF-202S | WP2 LF-302S. Tretja možna rešitev je STAR WP2 LF-202B, WP2 LF-302B, te toplotne črpalke za sanitarno vodo pa so namenjene gospodinjstvom s predhodno vgrajenim bojlerjem.

Toplotne črpalke za sanitarno vodo: ECO, SILVER, STAR (od leve proti desni)

 

Toplotne črpalke za sanitarno vodo na voljo tudi v različnih velikostih

Razlikujemo tudi med modeli namenjenimi za manjše uporabnike (S1), večje uporabnike (S max) in za uporabnike z že obstoječim bojlerjem (S T). Model S1 ne potrebuje veliko grelne vode. Razvili smo tudi rešitev za tiste največje porabnike tople vode? Odgovor je črpalka za sanitarno vodo S max, z grelno močjo 8 kW in možnostjo daljinskega upravljanja s CLOUD Kronoterm aplikacijo.

Kronoterm pa je pripravil tudi rešitev za tiste, ki imajo dovolj dober obstoječ bojler. To je model S T, ki se lahko priključi kar na steno.

Oglejte si tudi video posnetek toplotne črpalke za sanitarno vodo Kronoterm: https://www.youtube.com/watch?v=lI-AHLrKc0Y.