Sobne rastline niso samo za okras

Vsi imamo radi rastline v svojem stanovanju, saj nam lepo polepšajo prostor, hkrati pa prostor oskrbijo s kisikom. Sobne rastline pa so različne, nekateri imajo radi manjše, nekateri pa tiste ta velike, ki segajo celo do stropa. Sobne rastline pa tako, kot ostale rastline potrebujejo skrbno nego in redno zalivanje.

sobne-rastline

 

Največkrat sobne rastline dobimo v dar, ali pa jih sami podarimo. Preden pa jih podarimo, pa je dobro, da se pozanimamo, ali jih obdarovanec sploh ima rad, drugače zanje ne bo skrbel, kar pa je škoda. V tem primeru raje podarimo  rezano cvetje. Nekatere rastline, ki jih immao tako radi v svojem stanovanju, pa so lahko celo zdarvilne, tako kot na primer aloe vera, ki ne samo, da je zelo lepa rastlina, ampak ima tudi veliko blagodejnih učunkov. Največkrat se jo uporablja za nego kože, saj jo lepo vlaži in pomirja. Uporablja se jo tudi pri opeklinah, ali pa za zdravljenje ran. Še ena čudežna rastlina oa je fikus, saj nase vleče strupe iz prostora in nam tako čisti zrak in energijo. Sicer pa vse sobne rastline skrbijo, da imamo svež in čist zrak. To velja tudi tolstolistnico, oziroma drevo denarja, ki naj bi poleg svežega zraka, prinašal tudi denar in blagostanje. Še ena lepa rastlina, ki nam prinaša veselje, pa je kaktus. Ta sobna rastlina, naj bi bila po kitajski filozofiji čudežna, saj naj bi prinašala toplo energijo, magičnost, skrb in zaščito. Svetuje se, da je vsaj en kaktus v stanovanju in pisarni, saj nam prinaša toliko pozitivne energije.

Sobne rastline so lepe na pogled, hkrati pa imajo pozitivne učinke, nekatere bolj, nekatere manj. Katero boste podarili ljubljeni osebi, je odvisno, kaj želite s tem sporočiti. Če pa kakšno vi dobite v dar, pa boste največjo hvaležnost pokazali, tako da boste zanjo lepo skrbeli.