Krušne peči Hrovat

Življenje nekoč je bilo vsaj meni prav prijetno. Zakaj to pravim, ljudje niso imeli vsega, kot danes mi, pa so prav tako preživeli in se imeli lepo. Ni bilo toliko ogrevalnih peči, imeli so eno in edino, ki so se vsi greli ob njej. Uživali so otroci zvečer na krušni peči, saj je bila v domovih nekaj posebnega. Nekateri jih imajo še danes, so nekatere ostale istega videza, samo malo bolj moderne lahko rečemo. Krušne peči so peči ne samo za ogrevanje, prav tako se v njih pripravlja lahko okusno kosilo, ki ga ne morete pripravit nikjer drugje.

krušne peči

Vem, da malokdo je že videl kako izgleda krušna peč, da bi jedel iz nje pečeno meso ali kruh pa še manj. Večinoma nas ima še vedno babice ali pra babice ampak peči pa je vedno manj. Jaz sama sem imela priložnost se greti ob krušni peči, saj moja soseda jo je imela v svoji hiši. Živela je še vedno, kot nekoč, se grela pri krušni peči, pripravljala jedi ter kruh za vse sosede. Ni boljšega kruha, kot iz krušne peči. Ampak vsak ne ve kurit v njo, moraš res vedet, da potem se jed pripravlja samo na žerjavici.

Še danes si lahko omislite krušno peč, ne bo vam žal. Pečarstvo Hrovat vam lahko naredi enkratno krušno peč, kjer boste uživali zimske dni ob njej. Navdno so bile narejene tako, da se je kurilo v enem prostoru, nekoč navadno v kuhinji, ostali zidan del pa je bil drugje, v sobi. Če hočete in imate prostor ter bi radi malo prediha od nekoč vam priporočam isti način. Krušna peč je idealna rešitev za vse, polepša vam stanovanje, ob njej se ogrevate, je kot en dodatek v hiši, poleg tega pa boste lahko pripravljali okusne jedi. Boste se že naučili kurit, da  meso ali kruh ne bosta počrnela.