kopalnica prenova

Kopalnica – prenova naj bo dobro načrtovana

Koliko časa je že, odkar ste nazadnje prenavljali kopalnico? Ste jo sploh že kdaj? Prenova kopalnice zahteva veliko volje in truda, zato smo za vas pripravili nekaj praktičnih nasvetov, da bo tovrstno opravilo lažje.

Prenove kopalnice se je treba lotiti preudarno – nikar se na prvo žogo ne podajte v trgovino in ne kupujte kopalniških elementov kar povprek. Preden se sploh odpravite v trgovino, razmislite, kako želite, da bo vaša kopalnica po prenovi izgledala in za kaj jo boste uporabljali. Se boste v njej zgolj na hitro stuširali ali se nameravate po napornem delovnem dnevu sproščati v kopalni kadi? Vam je torej ljubša kopalna kad ali boste povsem zadovoljni zgolj s tušem? Razmislite tudi, ali želite imeti v kopalnici tople barve ali boste bolj uživali v hladnih barvah, ali želite imeti veliko ogledalo ali ga sploh nočete, kje bodo stale omare in police za shranjevanje brisač in ostalih kopalniških pripomočkov ipd. V prenovo se je torej treba podati preudarno, predvsem pa je potrebno načrtovati celoten izgled kopalnice – poskrbite, da bodo vsi elementi v njej kompatibilni. Če nimate ideje, kako naj vaša kopalnica izgleda, se lahko posvetujete s strokovnjakom za notranjo opremo, ki vam bo z veseljem svetoval glede prenove – glede glavice za tuš, načina zagotavljanja intime pod tušem (ga boste zaprli s steklom, zaveso ipd.), kakšna naj bo kopalna kad, katere ploščice bi se najbolje ujemale z ostalimi elementi, katere omarice izbrati oz. koliko njih in še marsikaj. Kopalnica – prenova bo poskrbela za svež videz – je zagotovo prostor, kjer lahko dobite nekaj miru in tišine, pa tudi intime, zato poskrbite, da se boste v njej vsi člani družine dobro počutili.

Kopalnica (prenova ni nujno naporno in težko opravilo) naj bo lepo urejena, četudi je to prostor, kamor gostje hiše običajno ne zahajajo. Sami boste v njej vse življenje vsak dan preživeli vsaj pol ure, zato je pomembno, da se v njej dobro počutite in da vam je všeč.