S komarniki boste povsem varni pred mrčesom in sosedovo mačko

Komarniki so izjemno dobra zaščita pred nadležnimi komarjevimi samicami, ki iščejo toplokrvna bitja, da bi lahko prehranila in preživela svoj zarod. Komarjeva samica piči samo enkrat ampak  je ta pik zelo neprijeten, srbi, lahko povzroči otekline in alergije, nekateri komarji pa celo prenašajo nevarne bolezni. Kakšni komarniki za okna in vrata, primerni za vsako stanovanje so na razpolago, si lahko ogledate tukaj. Zaščitili vas bodo tudi pred ostalim nadležnim mrčesom, muhami in osami, pa še pred kakšno radovedno sosedovo mačko ali metuljem in ptico.

komarniki

Komarniki so koristni v vsakem bivališču, tako podnevi kot ponoči, ko spimo in smo pred nadležnim mrčesom še bolj nezaščiteni. Narejeni so iz okvirje z različnimi mrežami, ki so lahko goste ali manj goste, prozorne, bele ali temnejše črne barve. Svetlejše bodo v prostore spustile več svetlobe, temnejše pa bodo poleg zaščite proti mrčesu in komarjem nudile še zaščito pred soncem in svetlobo.

Komarniki so razno razni, prilagojeni vsakemu oknu in vsakim vratom, zato so različnih velikostih in tudi izvedbah. Ene lahko odpirate in odmikate ali jih dvignete kot roleto. Drugi pa so bolj fiksni in jih snamete v primeru, da čistite okno ali vrata, na katera je nameščen komarnik. Odvisno, za kaj uporabljate okno ali vrata, tak komarnik se vam tudi priporoča. Zato se obrnite po nasvet k usposobljenemu strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami.

Komarniki je najbolje, da so nameščeni tako na vseh oknih, kot tudi na balkonskih vratih, da bo vaša zaščita pred mrčesom kar najboljša. Na vratih imate lahko krilne komarnike ali pa drsne, da boste lažje prehajali skozi vrata. Na oknih pa enako lahko uporabite krilne ali drsne ter tudi dvižne, ki so izjemno zanimiva in praktična rešitev za okna, ki se jih pogosto uporablja in odpira ter potrebujete odprtino okna prosto za prehod. Ko boste imeli nameščene komarnike, vama ne bo več treba biti v zaprtih prostorih, svobodno jih boste lahko prezračili kadarkoli.