Ali je bela zalivka boljša od amalgamske?

Bela zalivka je priljubljena med ljudmi, ker zgleda enako kot zob in se ne vidi. Sicer se odvijajo polemike, ali je nekako kakovostna in zdržljiva kot klasična pa še ti, katere je bolj zdrava. Pravijo, da jeto bela, ker ne vsebuje kovin. Dejstvo pa je, da je bela zalivka manj opazna, zato se pri uživanju hrane in smejanju ne vidi, da imate plombirane zobe. To pa je prednost, ker drugi menijo, da ste bolj zdravi in ste zanje zaradi tega bolj privlačni. Taka je človekova narava, temu se ne moremo izogniti.

bela zalivka

Bela zalivka je dobra izbira tudi zaradi vašega zdravja. Ta zalivka ne vsebuje nobenih kovin, zato je bolj zdrava. V vaše telo ne spušča težkih kovin, ki se nabirajo v možganih. Nekateri zdravniki trdijo, da težke kovine povzročajo raka in tumorje v glavi. To pa je zelo resno. Dejstvo je, da bela zalivka tega ne počne. Če hočete biti bolj gotovi v to, da ne boste prejemali težkih kovin iz zalivke, se obvezno odločite za belo.

Vedno, ko boste obiskali zobozdravnika in vam bo moral narediti plombo, bo vprašal, če vam vstavi belo zalivko. Bela zalivka je nadstandardna zato se jo malenkost doplača, je pa to tako majhen denar napram temu, da lepo zgledate, da je res zanemarljivo teh deset evrov.

Zdaj za vas ne bo več dileme, ko Vam bo amalgamska stara plomba padla ven, zahtevajte  belo plombo, da boste izgledali res lepo. Zdrži pa približno toliko kot amalgamska, če ne včasih tudi več. Mora pa seveda biti kakovostna, da drži zato obiščite dobrega zobozdravnika in ne kar nekoga.

Bo se boste falseness smejali, bo vaš nasmeh res bleščeč. Pa še to, po tej plombi lahko kar takoj jeste in pijete, pri klasični pa je treba nekoliko počakati, nekaj ur, da ne poči in ne odstopi. To pa je tudi nekaj, mar ne?