Katera je najbolj ugodna registracija domene?

Registracija domene je prvi korak do lastnega spletišča, saj greza naslov, ime, ki je na strežniku vratar, ki sprejema vsakega obiskovalca vaše spletne strani, ki želi pogledati vsebine, ki jih ponujate. Domena je enako kot vaš domač naslov, če kdo hoče videti v živo vas ali vaše stanovanje, potrebuje vaš točen naslov, ki vam ga dodeli država. Domene stanejo različno, najbolj ugodna registracija domene je na tej povezavi. Ponudnik spletnih storitev, kjer bo gostovala vaše domena, katere lastnik boste, pa mora biti kakovostna.

registracija domene

Uspešna registracija domene se zgodi takrat, ko zakupite tako domeno oziroma ime, ki še ni zasedeno. To je prvi pogoj. Drugi pogoj pa je, da izberete tako ime, da si ga bo lahko zapomniti, da bo nakazovalo na vsebino spletne strani oziroma vaše dejavnosti lai podjetje. Takrat si lahko obetate večji obisk in uvrstitev domene na iskalnikih čoi višje.

Če hočete registrirati domeno s končnico si, ki je za Slovenijo rezervirana, morate imeti registrirano katero koli dejavnost pri nas, na naših tleh pri naših organih, drugače Arnes, ki za te domene skrbi na nacionalnem nivoju en bo dovolil, da se taka domena registrira. 

Ko je registracija domene uspela, morate razmisliti še, če morebiti potrebujete še katere druge domene z istim imenom le z drugo končnico. Na primer končnica eu je zelo popularna. Če prodajate v tujih jezikih za te države, je najbolje, da registrirate domene za te države, na primer za Italijo je končnica it, za Avstrijo at in za nemčijo de. Za neprofitne organizacije je najbolje imeti domeno org, za internacionalna podjetja pa com. 

Tako bo registracija domene dosegla svoj pravi namen, vse se bo stekalo na vašo glavno domeno, ki ob verjetno si. Čim starejša je domena, tem bolj jo upoštevajo iskalniki, zato se splača izbrati tako, ki jo boste imeli še desetletja. Torej izberite res previdno in z občutkom za prihodnost.