Partnerska terapija za srečo in slogo partnerjev

Partnerska terapija pride v poštev, če si partnerja želita biti skupaj in nista dorasla partnerstvu, nimata dobre komunikacije in ne vesta, kako bi se drug drugemu približala. Vsak od nas kdaj potrebuje vodstvo, trejo osebo, ki pomaga z izkušenimi nasveti, da osvojimo nekaj, kar nam še ne gre. Partnerska terapija se ukvarja z obema partnerjema ali samo z enim, če drugi ni dovolj sposoben slediti terapiji zaradi morebiti ega, čustvene obremenitve ali sramu, morebiti celo družbenih norm in tabujev.

Partnerska terapija

Včasih so ljudje marsikaj potrpeli in skrivali pod preprogo, danes to ni več mogoče, saj sta oba partnerja enakovredna, tako smo vzgojeni v sodobni zahodni družbi. Zato lahko med partnerjema pride do konfliktov in nesporazumov, saj želita uveljavljati vsak sojo osebnost in pravice in ne popustita ter ne skleneta kompromisov, čeprav želita partnerski odnos ohraniti. To dobro rešuje partnerska terapija ki je veja psihologije z namenom, da pomaga zopet vzpostaviti ravnovesje v partnerstvu, pa na bo to zunajzakonsko ali zakonsko.

Psihoterapevt je kot nek mediator med dvema stranema, posluša obe zgodbi in skuša z nasveti ter vajami in nalogami s pomočjo izkušenj partnerjema pomagati dojeti realno situacijo. Partnerska terapija pomaga partnerjema se odločiti, kako naprej v partnerstvu, saj je včasih nevzdržno, včasih pa enostavno manjka samo ena samcata malenkost do sreče in zadovoljstva.

Partnerska terapija lahko marsikomu še vedno predstavlja tabu. Lahko pridejo tudi samski posamezniki, ki bi radi vzpostavili stik s partnerjem, pa tega ne znajo. Jas, nismo se rodili z vsemi znanji in če jih nismo pridobili v otroštvu, jih moramo samo kasneje. K temu nam bo gotovo pomaga dober psihoterapevt z veliko razumevanja in izkušenj ter dobre volje.

Včasih je partnerstvo treba tudi prekiniti, pa partnerja ne vesta, kaj bi storila, zato pomaga lahko terapevt, ki se vsakemu primeru posebej posveti. Danes taka terapija ni nič neobičajnega ampak zelo modra odločitev.