Katera otroška kolesa so prava za vaše otroke?

Otroška kolesa so namenjena vašim malčkom zato ,da se bodo lahko udobno vozili in razvijali lastno motoriko, ki jih bo dobro razvila tudi živčni sistem, zato je otroško kolo zelo praktičen pripomoček za razvoj otroka. Ko otrok malo zraste pa lahko zaradi tega, da se nauči loviti ravnotežje, začne uporabljati kolo brez pomožnih kolesc, kar bo zanje en velik podvig ter velik preskok v življenju, za vas pa tudi.

Otroška kolesa so različna za različne starosti otrok in tudi za različne namene, Nekatera so rekreativna, ta imajo boljše gume a večjim profilom ter se lahko vozijo po vseh možnih terenih, tudi po lužah in gozdu ali makadamu, zato je njihova konstrukcija tudi precej močnejša, kot so navadna kolesa. 

Zanimiva otroška kolesa so lepo oblikovana in pobarvana z živimi barvami, nekatera so narejena za deklice, druga za dečke, vsak pa seveda naj izbere takega sam, kot mu je najbolj všeč, saj je kolo nenazadnje za otroka, zato je dobro, da izbere sam to, kar mu res ustreza in naj ga prej preizkusi, preden ga odpeljete iz trgovine.

Otroška kolesa so že tako v modi in razširjena, da jih imajo dejansko vsi otroci, za katere je to velika zabava, igrača in vir učenja, zato je kolo kot didaktični pripomoček neprecenljiv. Otrok ne samo da razvija mišičevje, kosti, kite in živčevje ter motoriko ampak tudi čuti neko samostojno in svobodo, saj je bistveno bolj gibljiv, kot če gre peč, še posebej, če je še majhen.

Kako izbrati prava otroška kolesa? Pojdite v trgovino in si jih poglejte. Vprašajte po materialu in kakovosti. Vprašajte druge starše, s čim so zadovoljni in s čim ne. Vzemite otroka s seboj in naj kolesa preizkusi. Ponavadi je tako ,da se zaljubi v enega kar takoj in pri tem tudi ostane, saj ga bo gotovo vozil še dolgo časa, če ko ne bo več mogle na njem sedeti, ker ga bo močno prerastel.