namizna krožna žaga

Kako se uporablja namizna krožna žaga

Namizna krožna žaga se pogosto imenuje delovni konj v lesni delavnici, saj je najbolj prilagodljiva in najbolj plodna od vseh strojev za obdelavo lesa. Namizna krožna žaga se lahko uporablja za različna opravila. Dobra namizna žaga mora omogočati natančne reze z visoko hitrostjo. Naredite reze pod kotom samo, če imate zmožnosti za poševne reze. List namizne žage se hitro premika in ustvarja toploto, zaradi česar ni primeren za rezanje plastike.

Rezanje je najbolj priljubljen način za rezanje večjih plošč na manjše kose, s katerimi je lažje delati na mizni žagi. Rezanje lesa po širini poteka vzporedno z vlakni lesa. Prečno rezanje je tipičen način rezanja lesa na določeno dolžino. Ta vrsta dela je primerna z uporabo drsnega vodila za prečno mizo in jo zmore namizna krožna žaga. Namizne žage lahko spremenijo kot rezila, kar omogoča poševne reze. Obrnite žagin list pod pravim kotom in še enkrat preverite njegovo natančnost z merilnikom kota. Ko vklopite žago, boste lahko podajali razpoke ali prečne reze pod pravilnim kotom.

Namizna krožna žaga lahko med drugim izdeluje različne reze spojev, kot so čepi, zareze in lastovičji rep. Namizna krožna žaga naredi oba redno uporabljena reza bolj preprosta in natančnejša. Pri rezanju zatičev in utorov poskrbite, da v vašem delovnem prostoru ni motenj. Načrtovanje, izdelava in uporaba vpenjal in sani za lažje dosledno in natančno rezanje je bistvena sestavina obdelave lesa. Za začetek boste morali sestaviti prečne sani. Če imate namizno žago, potrebujete priprave in sani.

Izdelava pohištva z namizno žago je mogoča. Izdelate lahko tudi kuhinjsko omarico ali vrata za omare. Prečno rezanje je ena od uporab namizne žage. Vendar ni varno uporabljati ograjo kot vodilo za prečno rezanje na namizni žagi. Orodje proti povratnemu udarcu se pritrdi na zarezo na vrhu razcepnega noža, takoj za mestom, kjer se bo nastavil ščitnik rezila. Zobje morajo biti obrnjeni nazaj, stran od žaginega lista. Nad razcepnim nožem se zaščita rezila zaskoči na svoje mesto. Pomagalo vam bo, če ga pritrdite na mesto poleg naprave proti povratnemu udarcu.