Najboljša izbira za oči so Morela okulisti

Morela okulisti so usposobljeni za natančen pregled vida. Oči so lahko zdrave ali pa imajo motnje vida, kot so astigmatizem, kratkovidnost in daljnovidnost. Vse napake vida odkrijejo Morela okulisti, ki s posebnimi aparaturami ugotovijo, za katero motnjo gre ni predpišejo recept, na podlagi katerega  optiki naredijo prava očala. Pregled je hiter in neboleč, brado naslonite na naslonjalo in gledate v poseben aparat, ki potem spreminja slike in ostrino ter svetlobo in pregleda celotno oko z očesnim ozadjem vred.

Usposobljeni Morela okulisti so na voljo vse delovne dni in vas bodo z veseljem sprejeli na natančen pregled oči. Kdaj jih potrebujete? Če en vidite brati ali na računalnik, če ne vidite na daljavo ali imate težave pri vožnji, če imate probleme ob mraku ali če imate sladkorno oblezen in astigmatizem. Pri sladkorni bolezni se vid zelo hitro spreminja in lahko tudi poslabšuje, saj nanj vpliva sladkor, problem pa je lahko tudi očesno ozadje.

Morela okulisti bodo lahko tudi ugotovili astigmatizem, kot je bolezen nepravilno ukrivljene roženice, zato pacient vidi dvojno ali zamegljene in neostre robove ter ne vidi globine. Pri kratkovidnosti pa je problem, da svetlobni žarki, ki prihajajo v oko in se lomijo na očesni membrani, padejo pred mrežnico medtem ko pri daljnovidnosti padejo in se lomijo za mrežnico, zato niso vsi predmeti v vidnem polju ostri.

Pri vseh očesnih tegobah bodo pomagali Morela okulisti in vam strokovno svetovali, kaj še lahko naredite za vaš vid poleg korekcijskih očal ali leč, da bi si vid izboljšali tudi na ravno. Problem oči je namreč v očesnih mišicah, ki stiskajo zrklo tako ,da ni pravilne oblike in zato se svetloba lomi drugje, kot bi se morala v očesu. Pomagati se da z lečami in vajami, ki jih delate sami in čez čas se vam vid lahko izboljša, v nasprotnem pa celo slabša.